Почина големият български актьор Доси Досев. Тъжната вест съобщиха от община

...
Почина големият български актьор Доси Досев. Тъжната вест съобщиха от община
Коментари Харесай

Почина Доси Досев

Почина огромният български артист Доси Досев. 

Тъжната новина оповестиха от община Созопол.

" С надълбоко огорчение ви оповестяваме, че през днешния ден, на 88-годишна възраст ни напусна великият артист и почетен жител на Созопол Доси Досев.

Доси Досев е роден в София, само че по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора. Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той постоянно е казвал, че се усеща повече жител на Созопол, в сравнение с София.



В своя богат професионален живот Доси Досев изиграва над 60 функции в киното и театъра, за които получава голям брой награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.

Созопол загуби една от най-колоритните си персони, един популярен Човек и същински другар.

Почивай в мир, Доси! "

Доси Досев е роден София на 12 април 1934 година, приключва ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов " през 1955 година Играе в бургаския спектакъл в славния интервал, когато Вили Цанков, Юлия Огнянова и Методи Андонов са режисьори сред 1957 и 1961 година

След 3 сезона и функции, които са завладяване в креативната му биография, напуща след разпадането на групата. Част е от състава на Народен спектакъл за младежта София (1961 - 1965) и Театър " София ", на чиято сцена играе над 4 десетилетия.

Снимал се е в близо 70 кино лентата. Сред тях са " Привързаният балон ", " Гибелта на Александър Велики ", " Мъже в командировка ", " Иван Кондарев ", " Масово знамение ", " Вик за помощ ", " Версенжеторикс ", " Пансион за кучета ", " Подгряване на вчерашния обед ", " Принцът и просякът ".

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР